Välkomna till GHP Gastro Center Skåne. Vi bedriver endast planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom hosta eller feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig. Kontakta kliniken på 046- 33 54 50 alternativt via mail lund@gastrocenter.se Du kommer då erbjudas en ny tid när du är frisk. Läs mer här.

Bli Patient

 

Du kan bli patient hos oss på tre olika sätt.

1. Vårdgarantin

Vårdgarantin innebär att du har rätt att vända dig till en annan vårdgivare med kortare väntetid om den beräknade väntetiden hos din planerade vårdgivare är längre än 3 månader. GHP Gastro Center Skåne har vårdgarantiavtal inom områdena urologi och kirurgi. Detta omfattar förutom besök, behandling och operation även gastro- och koloskopi.

Patienter från Region Skåne kan söka information om vårdgarantin genom att ringa Sjukvårdsupplysningen 1177 eller läsa vidare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Patienter från övriga landsting som vill söka vård hos oss behöver ett godkännande från hemlandstinget. Du kan gå in på ditt hemlandstings hemsida och läsa om vilka regler som gäller för dig. De olika landstingens adresser och kontaktuppgifter angående vårdgarantin och väntetider finner du på www.1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du kan gå in på just ditt landsting och sedan söka på ordet vårdgaranti.

2. Sjukvårdsförsäkring

Vi har samarbetsavtal med de flesta försäkringsbolag som tillhandahåller sjukvårdsförsäkringar i Norden. Kontakta ditt försäkringsbolag för information om vilka villkor som gäller för dig. Rådgivning och tidbokning sker direkt hos respektive försäkringsbolag.

3. Remiss

Du kan i samråd med din behandlande läkare, på t.ex. vårdcentralen, komma till Urologimottagningen och Skopimottagningen (gäller gastroskopier) via remiss . Be din läkare skicka en remiss till oss så tar vi gärna emot dig.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.