Välkomna till GHP Gastro Center Skåne. Vi bedriver endast planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom hosta eller feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig. Kontakta kliniken på 046- 33 54 50 alternativt via mail lund@gastrocenter.se Du kommer då erbjudas en ny tid när du är frisk. Läs mer här.

Urinflödesmätning

Vid vattenkastningsbesvär hos män görs ofta en urinflödesmätning för att bedöma kraften i urinstrålen. Det är viktigt att du är kissnödig när undersökningen görs, annars blir kraften i strålen sämre än vanligt. Drick därför lite extra timmarna innan undersökningen och försök att vara kissnödig när du kommer hit. Vid behov, säg till sköterskan redan när du kommer hit så kan du få lämna provet direkt.

Man kissar genom en tratt ner i en vågskål som är kopplad till en mätare. En skrivare printar ut en kurva på hur urinstrålen ser ut. Detta är en bra hjälp för doktorn i hans bedömning av vattenkastningsproblemen.

Ett ultraljud på magen görs för att bedöma om det står någon urin kvar i urinblåsan efter tömningen.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.