Välkomna till GHP Gastro Center Skåne. Vi bedriver endast planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom hosta eller feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig. Kontakta kliniken på 046- 33 54 50 alternativt via mail lund@gastrocenter.se Du kommer då erbjudas en ny tid när du är frisk. Läs mer här.

Prostatautredning

PSA är ett blodprov som ingår i de undersökningar som man kan få göra när prostatan undersöks.

PSA-prov tas ibland om man har urinvägsbesvär och läkaren misstänker att problemen beror på prostata, till exempel om man ofta behöver gå och kissa samtidigt som strålen är svag. PSA-prov kan också få lämnas om läkaren vid undersökning av prostatan känner några förändringar. Sådana förändringar kan bero på flera olika slags sjukdomstillstånd. En förhöjning av PSA-värdet innebär inte att man har prostatacancer. Det är vanligt att lätta till måttliga ökningar av PSA har en annan, ofarlig orsak. På samma sätt kan ett normalt värde inte helt och hållet utesluta prostatacancer. Resultatet måste alltid värderas utifrån vilka besvär man har och vad andra undersökningar visar.

Se mer information hos 1177, klicka här Länk till annan webbplats.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.