Välkomna till GHP Gastro Center Skåne. Vi bedriver endast planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom hosta eller feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig. Kontakta kliniken på 046- 33 54 50 alternativt via mail lund@gastrocenter.se Du kommer då erbjudas en ny tid när du är frisk. Läs mer här.

Godartad prostataförstoring

Bakgrund

Godartad prostataförstoring är vanligt hos män i medelåldern och frekvensen ökar med stigande ålder. Det ger symtom som startsvårigheter, svag stråle, ofullständig blåstömning och ett behov att kissa oftare, även nattetid.

Diagnos

Utredning görs genom symtomformulär, klinisk undersökning och det specifika blodprovet PSA som ger en vägledning om symtomen beror på godartad prostataförstoring eller prostatacancer.

Behandlingsalternativ

Vid lindriga besvär ges tablettmedicinering. Om besvären är uttalade eller effekten av tabletter är ofullständig krävs ett operativt ingrepp. Vi kan nu erbjuda två typer av mindre ingrepp för majoriteten av patienter med uttalade prostatabesvär. Dessa är blåshalsincision (TUIP) och mikrovågsbehandling (TUMT).

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.