Välkomna till GHP Gastro Center Skåne. Vi bedriver endast planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom hosta eller feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig. Kontakta kliniken på 046- 33 54 50 alternativt via mail lund@gastrocenter.se Du kommer då erbjudas en ny tid när du är frisk. Läs mer här.

Vattenbråck i pungen

Vattenbråck är en vanlig åkomma som är helt ofarlig och inte kräver någon åtgärd. Om du har tyngdkänsla eller värk kan man behandla det.

Den vanligaste åtgärden är att doktorn punkterar och tömmer ut vätskan ur pungen samt sprutar in ett läkemedel som förhindrar att ny vätska bildas.

Det kan göra lite ont de närmaste dagarna efter.

Behandlingen behöver ibland ges upp till tre gånger med 6-8 veckors mellanrum. Flertalet blir bra på denna behandling, men skulle vätskan komma tillbaka kan man operera.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.