Välkomna till GHP Gastro Center Skåne. Vi bedriver endast planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom hosta eller feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig. Kontakta kliniken på 046- 33 54 50 alternativt via mail lund@gastrocenter.se Du kommer då erbjudas en ny tid när du är frisk. Läs mer här.

Anala åkommor

Inre hemorrojder

behandlas vanligtvis med gummibandsligatur (se behandlingar). I enstaka fall räcker inte denna behandling och man får då operera bort hemorrojderna. Detta sker i narkos. Såren efter operationen går in i ändtarmen och lämnas öppna för att läka inifrån. Detta tar ofta flera veckor.

Yttre hemorrojder

är flikar av hud som sitter utanför ändtarmen. Dessa kan inte behandlas med gummibandligatur. Vid mycket omfattande besvär är enda alternativet en operation där de mest besvärande flikarna avlägsnas. Även dessa sår lämnas öppet för att läka inifrån. Detta tar ofta flera veckor.

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.