Välkomna till GHP Gastro Center Skåne. Vi bedriver endast planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom hosta eller feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig. Kontakta kliniken på 046- 33 54 50 alternativt via mail lund@gastrocenter.se Du kommer då erbjudas en ny tid när du är frisk. Läs mer här.

Gummibandsligatur

Gummibandsligatur vid hemorrojder

 

Behandlingar

Vid symtomgivande inre hemorrojder kan det ibland vara lämpligt att behandla dessa med gummibandsligatur. Detta görs på mottagningen utan någon speciell bedövning.

Med ett instrument kopplat till en sugapparat kan ett litet gummiband sättas över hemorrojden. Blodförsörjningen till hemorrojden stoppas och hemorrojden kommer att skrumpna bort. Efter några dagar trillar gummibandet av och kommer med avföringen ut.

Under några dagar kommer man uppleva en dov värk i ändtarmen och det kan då vara lämpligt att ta receptfria hemorrojd-stolpiller. Det är mycket viktigt att man ser till att hålla avföringen mjuk och undvika krystningar i samband med toalett besök.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.